tirsdag den 16. februar 2010

BRISTOL - Loved you then. Love you now.I midten af halvfemserne blev jeg mildest talt forelsket i en musikbølge, der kom fra Bristol, UK. Trip Hop opstod umiddelbart som en modreaktion til den Amerikanske Hip Hop, men dukkede også op på et tidspunkt, hvor rocken (grungen) og britpoppen havde fyldt vildt meget.

Musikstilen er en ret interessant pærevælling af alle mulige musikalske indflydelser - hip hop, electronica, reggae, rock, jazz osv.. Tunge beats, klare melodier og en fremtrædende ofte kvindelig vokal kendetegner gerne Trip Hop.

Genrens fortalere var navne som Massive Attack, Portishead og Tricky. Navne som stadig eksisterer på trods af, at Trip Hop ikke er et term vi bruger så meget længere. Massive Attack har netop udgivet nyt album. Portishead har smidt en single på gaden (støttesang for Amnesty International), og det siges, at et album er på vej. Tricky har spyttet plader ud siden 1990'erne.. Med svingende succes. Herunder kan du få en smagsprøve på dengang og nu.


Then:


Now:


Then:


Now:


Then:


Now:

4 kommentarer:

 1. Ih, det var en alt for cool tid! Jeg får stadig ofte Hell Is Round The Corner på hjernen, når stemningen lige rammer!

  SvarSlet
 2. Dagens "Bristol -now and then" lektion var virkelig fed! Ja, det er virkelig iorden det nye Massive og Portishead!

  SvarSlet
 3. Paradise Circus er et massivt nummer! Jeg har altid været kæmpe fan a triphop, det er godt at se at de ikke svigter i dag.

  SvarSlet
 4. Hey Le, går ud fra du har fået smidt "Malachai"s nye album "Ugly side of love" på din pladespiller? Hvis ikke så er det bare se at komme i gang.. er en super fed triphop plade.

  Så vidt jeg husker og ved så er den producerende halvdel af Malachai vist Portisheads lærling/buddy - hvilket gør lyden er helt perfekt.. Tjek den ud. :-)

  SvarSlet